Seksin ilosanomaa netissä 21.4.

Nyt on hyvä hetki nuorten kokoontua tietokoneen tai mobiililaitteen ruudun ääreen. Ehyt ry (ehkäisevä päihdetyö) järjestää yhteistyössä Aseman lapset ry, Väestöliitto ja Nuortenelämä.fi kanssa nuorille 21.4. klo 17-20 nettitapahtuman Periskooppi-chat – Puhutaan seksistä. Tapahtumaan kuuluu live-lähetys ja chat, johon nuoret saavat osallistua ja kysyä seksistä mitä haluavat. Itse olen mukana tapahtumassa chattaamassa nuorten kanssa sekä puhumassa live-lähetyksessä siitä kaikesta mikä seksissä on ok, sallittua ja ihanaa.

Ehyt ry haastaa kaikkia osallistumaan puhumaan seksistä. Se ei ole eikä saa olla tabu, häpeällinen, mystinen eikä varottava aihe. Seksivalistuksessa huomioidaan nykyään yhä turvallisuus ja seksuaalioikeuksien kunnioitus, mutta mukana on seksin ihanuus, ilo ja nautinto, johon jokaisella on oikeus sanoa KYLLÄ!

Mutta mistä nuoret saavat tietoa seksistä? Ei ole kummastus, että edelleen kaverit ovat suuri tiedonlähde. Jallu-lehdet ovat muuttuneet googlen hakukoneeksi ja someksi, joista meistä jokainen hakee suuren osan tiedoistaan. Väärältä tiedolta ei voi välttyä. Siksi aikuisten on tärkeää avata suutansa ja  jakaa oikeaa tietoa ilman häpeää ja punastelua. Nuorten vanhemmat ovat tässä avainasemassa, mutta aina nuoresta ei tunnut siltä, että haluaisi puhua seksistä vanhempiensa kanssa. Sen vuoksi me, alan ammattilaiset, avaamme suumme hyvinkin isoksi ja kohtaamme nuoret siellä missä heitä tavoittaa; netissä. Nähdään siis perjantaina 21.4. netin äärellä #periskooppichat #puhusiitä.

 Ehyt ry haaste:

MITEN OSALLISTUN HAASTEESEEN?

  1. Millaisia vääriä oletuksia tai väärää tietoa sinulla on ollut seksiin liittyen?

Oletko itse joskus uskonut kuulopuheita, tai nojautunut väärään tietoon? Millaisia seksiin liittyviä myyttejä muistat teinivuosiltasi? Miten myytit murtuivat? Pointtina se, että parhaatkin erehtyy joskus! Ja se on ihan okei olla tietämätön. Jaa oma tarinasi sosiaalisessa mediassa. Se voi olla kuva, video tai blogipostaus. Liitä mukaan hästäg #priskooppichat tai #puhusiitä